Blog

Když je to legální, tak je to v pohodě. KRATOM. Vyjádření abstinujícího uživatele drog.

Kdo určuje, co je v pohodě?

Jaký je rozdíl mezi legálním kratomem, alkoholem nebo nelegálním pervitinem či marihuanou?

Žádný. Na všech zmíněných látkách se můžete stát závislý. Bez souvislosti s legálností či nelegálností.

Z jaké pozice si dovoluji psát taková vyjádření?

Jmenuji se Michal Hanzl a byl jsem přes 20 let závislý na drogách. Prošel jsem výkonem trestu a léčebným procesem. Aktuálně abstinuji, vzdělávám se a působím jako recovery kouč. Recovery kouč je člověk se závislostní minulostí, který pracuje s lidmi se závislostí a využívá k tomu svoji osobní zkušenost.

Věřte, že po několika diskuzích s odborníky jsem získal informace, že dnes je užívání kratomu považodáno za trend. Obzvlášť u mladých lidí. DĚTI NEVĚDÍ si nezjistí, jakou látku užívají. Jsou ve výsledku obětmi nabídky.

Když si vyhledáte na internetu pojem kratom, vyskočí na vás spoustu článků a diskuzí, o jakou látku se jedná. Zda jde o zázračnou bylinu nebo nebezpečný lék.

Abych tento udávaný zázrak na začátek představil, než o něm budu dále rozvíjet tento článek, jedná se o rostlinu stromu, z jejíž listů se vyrábí prášek, který lze dnes zakoupit a užívat jako práškový čaj.

Účinky kratomu:

Při užití menší dávky působí jako stimulátor. Tedy vás látka nabudí. Cítíte se aktivnější, máte jasnější mysl. Naopak při větší dávce vás kratom uklidní a působí spíše jako opiáty.

Jak jsem již zmínil, je skutečně jedno, zda užíváte legální kratom či jinou nelegální látku. Všechny vám utlumí mysl nebo změní stav vědomí.

Co je důležité zmínit – zamyslete se nad důvody, proč po látce saháte.

Naše tělo a mysl je určena žít v prostoru, v jakém žijeme. Ted a tady v našem reálném, čistém bytí a v našem současném stavu vědomí. Pokud máte tendence svoji mysl mást pomocí jakékoli drogy, zamyslete nad skutečností, co těmito omamnými látkami nahrazujete?

Autor Michal Hanzl

Zanechte nám svůj e-mail a budete pravidelně informováni o  zajímavostech týkajících se problematiky závislostí.

Pořádáme vzdělávací semináře a konference pro závislé, jejich rodiny a odbornou veřejnost, kde ukazujeme závislost v pravém světle, včetně jejích příčin, jako je trauma a vývoj mozku v ranném dětství. Nabízíme paralely s našimi životními příběhy. Pracujeme ruku v ruce s psychology a odborníky v oblasti závislosti. Studujeme a předáváme učení Dr. Gabora Matého.

Tvoříme online vzdělávací obsah formou podcastu ZNOVU SPOLU a dalších příspěvků na sociálních sítích.

Pořádáme preventivní přednášky na školách a univerzitách o drogách a alkoholu, přičemž nabízíme realistický pohled na životy lidí závislých. Zde chceme studentům nabídnout možnost volby, než vyzkoušejí jakoukoliv látku a stanou se závislými.

Pro sjednání přednášky ve vaší škole nás neváhejte kontaktovat.

ZNOVU SPOLU také nabízí akutní pomoc pro závislé a jejich rodiny v krizových situacích.

Mluvíme zde konkrétně o situacích, kdy se závislý nachází ve velmi špatném emocionálním stavu a jeho rodina se obává a neví, jak postupovat. V těchto případech jsme připraveni poskytnout akutní pomoc prostřednictvím deeskalace situace a navržení dalších řešení.